20200413

13.4.

2. Pääsiäispäivä. Maanantai. 7.4 astetta lämmintä noustessamme. Maa oli vähän valkoisena. Oli satanut lunta. Aurinko paistoi. Valkopilviä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Kuuntelimme Katsele kuuntele kevättä-ohjelmaa radiosta. Luonto-ohjelma.

Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin kävelylenkillä. Lähtiessä satoi lunta sakeasti. Kävelin keskustaan ja siellä 6 km urheilukentällä. Sitten kotiin. 15 km "köpöttely."

Ruokaa. Kahvia.

Laitoin takkaan tulen. Satoi lunta vähän väliä.

Lueskelin kirjaa.

Tänään tuli ensimmäinen "Päivän biisi" seurakuntalaisten s-posteihin. Terhi-Marja sai sellaisen "idean" - ajatuksen - että alkoi laittamaan perhekuntamme "vatsappiin" "Päivän biisin" 2-3 viikkoa sitten. Uskon ajatuksen tulleen Jumalalta. Rohkaisua korona-aikaan. Kappaleita on tullut päivittäin ja ne ovat olleet koskettavia ja rohkaisevia. Nyt tämä "biisien" laittaminen on laajentunut myös koskemaan seurakuntalaisia, joiden s-posti on tiedossa Tarmolla, jonka kautta Terhi-Marja biisit laittaa. En tiedä, ovatko kappaleet tulossa myös seurakunnan "vatsap"-ryhmään? Jumala siunatkoon tämänkin palvelun!

"Jeesus ei pyydä meitä perustamaan toimikuntia, laatimaan toimintasuunnitelmia siitä, miten voitamme kaupunkeja eikä järjestämään mielenosoituksia puolustaaksemme vanhurskautta. Ei todellakaan. Sen sijaan hän kutsuu meitä jokaista kaikessa pienuudessamme ja voimattomuudessamme lähtemään liikkeelle, sillä hän on avannut eteemme oven, jota kukaan ei voi sulkea. Se vähäinen voima, joka meillä on, saa meidät joko piiloutumaan pelosta tai uskomaan, että Jumalan voima ja vahvuus ovat kaikki, mitä tarvitsemme. ...

... Aina kun alamme katsoa itseemme, siitä seuraa vaikeuksia. Siksi meidän on katsottava ylöspäin. Meidän on kohotettava kätemme kohti taivasta ja rukoiltava voimaa, että uskallamme kulkea ovesta, jonka hän on avannut. Vaikka voimamme on vähäinen, Jumala kehottaa meitä käymään rohkeasti eteenpäin kohti sitä voittoa, jonka hän on jo ennalta meille valmistanut. Meidän ei tarvitse enää taistella siitä, sillä taistelu on käyty puolestamme ja voitto saatu. Meidän tarvitsee vain ottaa se uskossa vastaan.

Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni

Kun puhun rukouksesta, jossa pyydämme voimaa käydä avoimista ovista, tarkoitan sellaista elämää, jota määrittää Jumalan yliluonnollinen läsnäolo. Se pistää meidät ylittämään itsemme. Ei ole tarkoitus, että käytämme kyynärpäätaktiikkaa ja raivaamme tietä omin voimin. Oma päättäväisyytemme ja määrätietoisuutemme eivät johda mihinkään. Jrustittynä eläminen tarkoittaa, että elämme Kristuksen voimassa"

(Carter Conlon (Times Sguare seurakunnan johtava pastori), On aika rukoilla, Jumalan voima muuttaa kaiken, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK Oy 2020, s. 60, 61).

Siunausta!

Ps. "Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman" (Joh. 16:33).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti