20200517

17.5.

Ja matka jatkuu - nimittäin 16.4. aloittamani matka ""kirjoitelman" parissa.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 32.

Jumala on armahtavainen. Rakkaudessaan Hänellä oli olemassa pelastussuunnitelma syntiinlangennutta ihmiskuntaa varten. Se ei ollut hätäsuunnitelma, jonka Jumala joutui tekemään ihmisen langettua syntiin - tultua syntiseksi, jollaiseksi Jumala ei häntä luonut. Jumala tiesi etukäteen, että näin tulisi käymään. Siksi Hänellä oli suunnitelma ihmisten varalle, heidän pelastamisekseen.. 

Jumalan pelastussuunnitelmassa näkyy Hänen suuri armollisuutensa, mutta myöskin armottomuutensa; Suuri rakkaus ja armollisuus luomaansa ihmistä kohtaan ja suuri viha ja armottomuus syntiä kohtaan. Nämä molemmat puolet ovat selvästi esillä myös Vanhan liiton uhritoimituksissa, joita Ilmestysmajassa ja myöhemmin Jerusalemin temppelissä uhrattiin. Olemme näitä asioita tarkastelleet Suuren sovituspäivän tapahtumien kautta (3. Moos. 16), joka on "suuri esikuva" Jeesuksen uhrista.

Näissäkin, Jumalan säätämissä israelin seurakunnan suorittamissa uhreissa, oli kyseessä sijaisuhri; viaton eläin joutui antamaan henkensä ihmisten synnin tähden. Uhratun eläimen veri toi sovituksen, jonka Jumala hyväksyi täydellisesti. Synti tuli peiteyksi. Kuitenkin, niinkuin olemme aikaisemmin useampaankin otteeseen todenneet, senkin ajan Jumalaan uskovien pelastaja oli Jeesus, ja Hänen sovitustyönsä, myös heidänkin puolestaan:

"Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä"
(Hebr. 10:4).

Jeesuksesta, joka oli sijaisuhri meidän kaikkien puolesta, sanotaan, että hän:

"..meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta kertakaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen"
(Hebr. 9:12).

Jeesuksen antama uhri; Hänen verensä, ei ainoastaan peittänyt syntiä, vaan otti sen pois:

"...Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"
(Joh. 1:29).

Ihmeellistä, mutta totta! Kun olemme puhuneet armoistuimesta, joka oli liitonarkin päällä, kaikkeinpyhimmässä, olemme katselleet esikuvaa Jumalan pelastussuunnitelmasta, jonka Hän toteutti ainutsyntyisen, rakkaan, Poikansa kautta:

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi"
(Joh. 3:16-17).

Jumalan Poika, Jeesus Kristus, oli Jumalan uhrikaritsa, joka uhrattiin sijaisenamme. Tässä ilmenee Jumalan rakkaus "äärettömällä" tavalla syntistä ihmistä kohtaan. Se oli täydellistä, jumalallista, rakkautta, joka antoi parhaimpansa, rakkaimpansa, kuolemaan toisten tähden. Tämän rakkauden kautta ymmärrämme jotakin siitä suuresta vihasta, joka Jumalalla on syntiä kohtaan. Pyytäkäämme Pyhää Henkeä kirkastamaan omalle sydämellemme taivaallisen Isän ja Jeesuksen antaman uhrin merkitystä! Ja pelastuksemme suuruutta:

"...tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut ... vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan"
(1. Piet. 1:18, 19).

"Ja se kirjoitus, jota hän luki, oli tämä: "Niinkuin lammas hänet viedään teuraaksi; ja niinkuin karitsa on ääneti keritsijänsä edessä, niin ei hänkään suutansa avaa"
(Apt. 8:32).

"...sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu"
(1. Kor. 5:7).

"Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu..."
(Ilm. 5:6).

"Ja he sanoivat suurella äänellä: "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen." Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä kuulin sanovan: "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti: "Amen""
(Ilm. 5:12-13).

Kiitos Jumalalle Hänen sanomattomasta lahjastaan!

Jatkan huomenna.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

______________________

2.9 astetta lämmintä kun tähän aamuun nousin. Se ei ollut aikainen. Taivas oli harmaa. Söimme aamupalaa jajoimme kahvia, sekä katselimme ruokintapaikalla hääräilevien lintujen ja oravien touhuja. 

"Päivän biisin" kuuntelun jälkeen seurasimme Uskotv:sta Saarijärven helluntaiseurakunnan nettilähetyksen, Sunnuntaijuhlan. Jukka Oittinen johti ja puhui - hyvin puhuikin. Seija Suuronen lauloi omia laulujaan - hänellä on paljon lauluja, joiden soisi leviävän ihmisten kuulolle, siunaamaan. Pidin ns. saarnan - vaikken saarnata osaakaan. Pyrin vain tuomaan sen asian esille, joka on sydämellä.

Kävimme M-L:n kanssa puolentoistatunnin sunnuntaikävelyllä kirjapainonmäensuunnan poluilla. Menomatkalla kävimme "Terhien" pihalla. Avoimesta ikkunasta juttelimme Terhi-marjan kanssa, joka oli leipomassa karjalanpiirakoita. Juuri laitettua uutta kasvihuonettakin "katastelimme" ja kasvimaata, joihin laittavat sitten suuhunpantavaa "kasumaan." 

Palattuamme lenkiltä maistui kalakeitto. Ja kahvi.

"Kirjoottelin."

TV7:lta kuuntelin osan Carter Conlonin puheesta - Times Square-seurakunnan johtava pastori, David Wilkersonin seuraaja.

Tulet takkaan.

Illan mittaan iltapalaa ja teetä - sekä karjalanpiirakkaa, joita Terhi-Marja toi. Niitä tänään tehtyjä.

Uutisten seurailua.

Siunausta!

Ps. "Mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu" (Room. 5:5).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti